آبگوشت کوفته ریزه
دستوری از مجله هنر آشپزی 154
سرو در ظروف چینی زرین ایران (طرح سلطانیه طلایی)
طرز تهیه آبگوشت کوفته ریزه :
پیاز را با یک قاشق سوپ خوری روغن تفت دهید. زردچوبه را افزوده و هم بزنید. بادمجان را به قطعات بزرگ خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی بیش تر تفت دهید، سپس گوجه فرنگی را چهار قاچ کرده و بیفزایید و به آرامی مخلوط کنید. نصف قاشق سوپ خوری روغن را داغ کرده و نعناع را اضافه کنید و هم بزنید و شعله را خاموش کنید و نعناع را همراه نمک به بادمجان اضافه کنید و بعد حدود 6 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید جوش بیاید. برای تهیه کوفته ریزه، گوشت را در غذاساز یا مشابه آن همراه پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل به صورت گوشت کوبیده در آورید، آرد نخودچی را افزوده و کمی مخلوط کنید. در حالی که مخلوط بادمجان در حال جوشیدن است گوشت را به صورت کوفته ریزه های کوچک (حدودا اندازه یک فندق) در آورید و داخل آن بریزید. چاشنی (غوره یا گوجه سبز) را افزوده و پخت را ادامه دهید (برای چاسنی می توانید رب انار هم به کار ببرید). این آبگوشت بسیار خوش مزه است و اگر آب کمتر بریزید می توانید آن را به صورت خوراک مصرف کنید.
مواد لازم:
پیاز خرد شده 1 عدد
روغن یک و یک دوم قاشق سوپ خوری
زردچوبه 1/2 قاشق چای خوری
بادمجان بزرگ 1 عدد
گوجه فرنگی متوسط 2-1 عدد
نعناع خشک 1/2 تا 1 قاشق چای خوری
نمک 1/2 قاشق چای خوری
غوره یا گوجه سبز به مقدار لازم
مواد کوفته ریزه:
گوشت سر دست بی استخوان 300 گرم
پیاز 1 عدد
زردچوبه 1/3 تا 1/2 قاشق چای خوری
نمک 1/2 قاشق چای خوری
آرد نخودچی 1 قاشق سوپ خوری
فلفل مقدار کمی
نکته :
* گوجه فرنگی سایز متوسط است و می تواند یک عدد هم استفاده شود.
* نعناع خشک تا یک دوم قاشق چای خوری هم میتوانید استفاده کنید.