عدس پلوی معطر
دستوری از مجله هنر آشپزی 154
سرو در ظروف چینی زرین ایران (هدیه طلایی)
طرز تهیه عدس پلوی معطر :
عدس را با آب کافی بپزید به طوری که آب آن کاملا تمام شود (ترجیحا عدس را از شب قبل خیس کنید).
برنج را خیس کرده و با آب کافی بپزید و آب کش کنید.
کرفس را با مقداری روغن در تابه ریخته و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید، سپس سبزی جات معطر، زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
گوجه فرنگی را افزوده و بسیار آرام زیر و رو کنید.
سپس عدس و سیب زمینی را به مواد اضافه کرده و آرام مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.
در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و کمی برنج بریزید و لا به لای آن مخلوط کرفس و گوجه و سیب زمینی را بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود، سپس روی حرارت بگذارید تا دم بکشد.
مواد لازم :
برنج 2 پیمانه
عدس خیس کرده 1 پیمانه
روغن 5-4 قاشق سوپ خوری
کرفس خلالی خرد شده 1/2 پیمانه
سبزی جات معطر خرد شده 1 پیمانه
گوجه فرنگی بزرگ خرد شده 5 عدد
سیب زمینی نگینی خرد شده 1 عدد
نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
نکته :
* برای سبزی جات معطر می توان از ترخون یا مرزه، تره، گشنیز، ریحان و پیازچه استفاده کرد.