ژیگو

زمان آماده سازی
30 دقیقه
زمان پخت
80 دقیقه
دشواری
سخت
قابل سرو برای
4 نفر
وعده غذایی
شام
ارسال شده توسط
تاریخ درج
1 پیمانه
سبزی خرد شده
1 پیمانه
آب جوش
1 به میزان لازم
خردل یا خامه
1 پیمانه
شیر
100 گرم
کره
1 به میزان لازم
فلفل
1 به میزان لازم
نمک
1 عدد
هویج
1 به میزان لازم
روغن مایع
50 گرم
کره
2 کیلوگرم
ران بره
30 گرم
دنبه در صورت علاقه
1 بوته
سیر
ژیگو

ژیگو
راز و رمز هنر آشپزی 124

طرز تهیه ژیگو :

سیر را پوست بگیرید و هر حبه را به چهار قسمت عمودی تقسیم کنید.
گوشت را با چاقو چاک دهید و سیر را داخل گوشت فرو کنید.
در صورتی که گوشت بدون چربی باشد، چند حبه دنبه نیز در گوشت فرو کنید.
روی گوشت را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید. (می‌توانید این کار را از شب قبل انجام دهید)

در یک ماهیتابه در دار کره و کمی روغن مایع را گرم کنید و گوشت را با نخ آشپزی بپیچید و در ماهیتابه سرخ کنید.
بایستی تمام اطراف ژیگو سرخ شود.
سپس چند حبه سیر پوست نگرفته، سبزی‌ها را که با نخ بسته‌اید، یک عدد هویج و کمی نمک و فلفل را همراه با 1 پیمانه آب جوش به ماهیتابه اضافه کنید.
درب آن را بگذارید و با حرارت ملایم گوشت را بپزید.
چند بار آب جوش بعد از تمام شدن آب گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً بپزد.
بعد از پختن و باز کردن نخ آن، در ظرف مناسب سرو بگذارید.
در صورت تمایل به بریدن، آن را کمی سرد کرده و کارد را عمودی در گوشت بگذارید و به آرامی آن را ببرید تا شکل ژیگو بهم نخورد.

سیب‌زمینی پوره شده را با کره، شیر، نمک و فلفل مخلوط کرده و کنار غذا سرو کنید.
باقیمانده‌ی آب گوشت را با خامه یا خردل مخلوط کرده و به عنوان سس کنار غذا سرو کنید

نکته :

  • در مواد لازم به جای ران بره میتوانید از مغز ران گوساله جوان بدون استخوان یا با استخوان نیز استفاده کنید.
  • سبزی خرد شده در این دستور تشکیل شده است از : جعفری، کرفس، ترخون، نعناع و شوید
  • (سیب زمینی پوره شده داغ) ، (خردل یا خامه) ، (شیر) و (کره) مواد لازم دورچین غذا هستند.
  1. از گوشت جوان گوساله یا گوسفند برای ژیگو استفاده کنید
  2. گوشت ژیگو بهتر است رویه چربی را داشته باشد تا نرم شود، مخصوصاً ژیگوی گوساله، در غیر اینصورت از دنبه استفاده کنید
  3. در صورتیکه گوشت فاقد چربی بود، می‌توانید مقداری کره نرم را به روی گوشت بمالید و در سلفون بپیچید و چند ساعت در یخچال بگذارید و یا کره آب شده را با سرنگ آشپزی به عمق گوشت تزریق کنید تا گوشت لطیف باشد و خشک نشود
  4. به گوشت ژیگو شکل کشیده بدهید و بعد با نخ ببندید
  5. برای فرو کردن دنبه در گوشت آن را در فریزر بگذارید تا سرد شود بعد تکه کنید و در گوشت فرو کنید
  6. برای ژیگوی گوسفندی می‌توانید ماهیچه ران را جدا کنید و سر قلم را نیز ببرید. ژیگوی گوسفندی را می‌توانید درسته و بدون بریدن سرو کنید. در کنار آن چاقو و چنگال مناسب بگذارید تا موقع خوردن تکه تکه شود
  7. اگر می‌خوانید کنار ژیگو سس سرو کنید، اواخر پخت باید 1 پیمانه آب داخل ظرف ژیگو باشد. سپس آن را صاف کرده و با آن سس مناسب را تهیه کنید
  8. ژیگو در کشورهای غربی اصالتاً همراه با پوره و سبزیجات سرو می‌شود. ولی در ایران در کنار باقلاپلو یک غذای مناسب و خوشمزه می‌باشد و گوشت با طعم سیر به باقلا پلو مزه مناسبی می دهد
  9. ژیگو را در فر نیز می‌توانید بپزید، به این صورت که آن را در سلفون آشپزی و یا فویل بپیچید و در فر بگذارید و اواخر پخت فویل و یا سلفون را بردارید تا رویه‌ی ژیگو سرخ شود
  10. سس ژیگو کنار باقلا پلو بهتر است با زعفران و رب گوجه و باقیمانده آب گوشت تهیه شود
  11. برای مهمانی‌های بزرگ می‌توانید گوشت سردست گوساله را نیز با فرو کردن سیر در آن و کمی دنبه بپزید. حتی می‌تواند تکه‌های گوشت 50 تا 100 گرمی بوده و با آب آن سس درست کنید و کنار باقلا پلو غذای خوشمزه و مناسبی سرو کنید. به این ترتیب از گوشت یک تکه استفاده نکرده‌اید، که هم زودتر می‌پزد و هم نرم‌تر می‌شود
  12. گوشت ژیگو را می‌توانید بعد از سرخ کردن، روی مقداری پیاز درشت خرد شده که کمی تفت داده‌اید، قرار داده و بپزید
  13. اگر می‌خواهید از ژیگو به عنوان خوراک استفاده کنید، برای کنار غذا از پوره سیب‌زمینی و یا لوبیا سبز پخته شده و تفت داده شده در کره و یا هویج پخته و تفت داده شده در کره و کمی شکر و یا پیاز کوچک پخته شده که با کارامل مخلوط شده و یا نخود سبز آب‌پز استفاده کنید
  14. سس ژیگو میتواند از آب گوشت باقیمانده پخت ژیگو همراه با خردل و یا خامه و یا رب گوجه‌فرنگی و زعفران باشد
  15. استفاده از چاقوی برقی و یا اره‌ای تیز برای بریدن ژیگو بهتر است و باید ژیگوی بریده شده سرد باشد
  16. برای امتحان پخت ژیگو از خلال دندان استفاده کنید. آن را به عمق گوشت فرو کنید. اگر خون به بیرون زد، هنوز ژیگو احتیاج به پخت دارد(مگر آنکه به گوشت نیم پخته علاقه داشته باشید). اما اگر آب بیرنگ از جای خلال بیرون بیاید، گوشت پخته و آبدار می‌باشد. مراقب باشید که گوشت را زیاد نپزید تا خشک نشود
  17. اگر برای پخت ژیگو از فر استفاده می‌کنید در کف سینی فر چند عدد سیخ کباب چوبی خیس شده بگذارید تا گوشت به سینی نچسبد
  18. در صورت علاقه می‌توانید هویج و فلفل رنگی نیز همراه با دنبه و سیر در ژیگو بگذارید که رنگ زیبایی به غذا می‌دهد
  19. گوشت مورد استفاده باید ران بره یا مغز ران گوساله جوان بدون استخوان یا با استخوان به مقدار یک و نیم تا 2 کیلوگرم یا قسمت پهن راسته گوساله جوان پاک شده به مقدار 1 تا یک و نیم کیلوگرم باشد

هنوز پیامی ارسال نشده؛ اولین نفری باشید که پیام می گذارد

شما برای نوشتن نظر، باید ابتدا وارد شوید .