شکر پلو

دشواری
سخت
وعده غذایی
ناهار یا شام
ارسال شده توسط
تاریخ درج
300 گرم
شکر
3 پیمانه
برنج
1 پیمانه
گلاب
1 پیمانه
عرق بهار نارنج
1 پیمانه
آب
5 عدد
هل سفید
1 به میزان لازم
نمک
1 به میزان لازم
زعفران
1 به میزان لازم
خلال پسته و بادام برای تزیین
1 1/2 پیمانه
خلال نارنج یا نارنگی برای تزیین
شکر پلو

طرز تهیه شکر پلو
دستوری از مجله هنر آشپزی 134

برنج را خیس کرده و یک قاشق چایخوری زعفران همراه با نمک به آب برنج اضافه کنید.
بگذارید 3 تا 4 ساعت بماند.

شکر، گلاب و عرق بهار نارنج را مخلوط کنید.
با یک قاشق چایخوری زعفران و کمی روغن روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و به صورت شیره درآید و غلیظ شود. (حدود 30 دقیقه زمان لازم دارد)

آب را روی گاز به جوش آورید.
برنج را همراه با هل به آب اضافه کرده و برنج را آبکش کنید و هل را از برنج جدا کنید و برنج را دم بگذارید.

وقتی برنج نیمدم شد آن را در آبکش ریخته و شیره و شکر را رویش بریزید و کاملاً مخلوط کنید.
سپس برنج را به قابلمه برگردانده و دم کنید.

مواد لازم برای شیرین کردن خلال به شرح زیر است :
آب یک دوم پیمانه
گلاب یک پیمانه
شکر ۱۰۰ گرم

خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید.

خلال نارنگی را دو تا سه بار بجوشانید و آب آن را بیرون بریزید.

با آب، گلاب و شکر شیره درست کنید و خلال را در شیره بریزید.
بگذارید 4 تا 5 ساعت بماند تا شیرین شود و برای تزیین روی برنج استفاده کنید.

دستور شکر پلو که موبوط به مجله هنر آشپزی شماره ۱۳۴ است از مجموعه دستور های راز و رمز است که توسط استاد الهه آذری آموزش داده شده است. توضیحات بالا دستور پخت این غذای سنتی بود که ملاحظه کردید. حال می توانید نکات راز و رمز این دستور را در ادامه به تفکیک مطالعه کنید.

برای پخت خورش قیمه ای که با شکر پلو همراه است ، از دستور زیر استفاده کنید :

طرز تهیه خورش قیمه

مواد لازم این دستور به این شرح است :

گوشت گوسفندی قیمه ای خرد شده – 300 گرم با استخوان
لپه خیس کرده – 1 پیمانه
پیاز داغ طلایی – 3 قاشق سوپخوری
زردچوبه، نمک و فلفل– به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی – 1 تا 2 قاشق سوپخوری
پر لیمو عمانی بدون پوست – 2 تا 3 عدد
چوب دارچین – 1 تا 2 عدد
زعفران دم کرده – 2 قاشق سوپخوری
رندهی پوست لیموترش – 1 قاشق چای‌‌‌خوری
لیمو عمانی – 1 تا 2 عدد
روغن – به مقدار لازم
سیبزمینی – به مقدار لازم
ادویه خورشتی – 1 قاشق چای‌‌خوری

گوشت را تفت دهید. لپه را بجوشانید و آب آن را دور ریخته و بعد بپزید.

پیازداغ ، زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کنید.
بعد رب را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
آب را هم اضافه کنید و وقتی گوشت نیمپز شد لپه و پر لیمو عمانی را اضافه کنید.

سپس چوب دارچین، زعفران و رندهی پوست لیموترش و ادویه خورشتی را اضافه کنید و خورشت را جا بیندازید.
لیمو عمانی را خیس کنید و با آب و کمی روغن بپزید.

خورشت را با سیبزمینی سرخ شده و لیمو عمانی پخته شده تزیین کرده و همراه با شکر پلو سرو نمایید.

نکته :

عدم استفاده از لیمو عمانی درسته در خورشت، به دلیل تلخ بودن لیموها است که طعم تلخ به خورشت خواهد داد.
استفاده از پر لیمو عمانی همان طعم لیمو عمانی و عطر پوست لیمو را به خورشت می‌‌دهد و برای ظاهر آن از لیمو عمانی پخته شده استفاده میشود.
میتوانید یک تا دو قاشق آبلیمو نیز اواخر پخت به خورشت اضافه کنید.

  1. این غذا مربوط به شهر شیراز و استان فارس می‌باشد.
  2. این غذا برای مراسم همراه با خورشت قیمه سرو می‌شود.
  3. در بعضی رسپی‌ها در آب برنج موقع خیس‌کردن، زردچوبه ریخته می‌شود و به آب برنج هنگام آبکش‌کردن نیز زردچوبه می‌ریزند و فقط از زعفران در شربت استفاده می‌شود.
  4. همراه این پلو بدون خورشت قیمه، موقع دم‌کشیدن لپه پخته مخلوط می‌شود و بعد همراه با خلال‌های پسته و بادام و نارنج شیرین شده سرو می‌شود.
  5. دلیل اینکه از ابتدا شیره با برنج مخلوط نمی‌شود این است که شیرینی با عث می‌شود برنج کامل دم نشود و مغز برنج خام بماند.
  6. دلیل اینکه شیره با برنج در آبکش اضافه می‌شود این است که شیره اضافی از آبکش بریزد و باعث شل‌شدن برنج و چسبیدن آن نشود.
  7. ریختن روغن در شربت برای جلوگیری از چسبندگی برنج می‌باشد.
  8. هنگام سرو شکر پلو می‌توانید هر کدام از خلال‌ها را که مایل بودید حذف کنید.

هنوز پیامی ارسال نشده؛ اولین نفری باشید که پیام می گذارد

شما برای نوشتن نظر، باید ابتدا وارد شوید .