خورشت ناردون

زمان آماده سازی
30 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
دشواری
متوسط
قابل سرو برای
4 نفر
وعده غذایی
ناهار
ارسال شده توسط
تاریخ درج
1 قاشق سوپخوری
شکر
1 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی
2 قاشق سوپخوری
رب انار
1/4 پیمانه
دانه انار خشک
3 عدد
انار ترش
1/4 پیمانه
برنج ایرانی
1 به میزان لازم
تخم گشنیز
1 به میزان لازم
زردچوبه
1 به میزان لازم
فلفل
1 به میزان لازم
نمک
3 قاشق سوپخوری
پیاز داغ
1 به میزان لازم
روغن
500 گرم
گوشت گوسفند بدون استخوان
خورشت ناردون

طرز تهیه خورشت ناردون
دستوری از مجله هنر آشپزی 125

گوشت را با کمی روغن تفت دهید. (گوشت به قطعات خورشتی بریده شود)
بعد از تفت دادن با پیازداغ، زردچوبه، فلفل و تخم گشنیز بپزید.
برنج خیس کرده را با دست کمی خرد کنید و اواخر پخت گوشت همراه با نمک و دانه‌ی انار خشک به خورش اضافه کنید.
رب انار و رب گوجه‌فرنگی را با کمی آب مخلوط کنید و همراه دانه‌ی انار تازه به خورش اضافه کنید و خورش را جا بیندازید. تا غلیظ و لعاب‌دار شود. (یک پیمانه از انار را کنار بگذارید)
مزه خورش را بچشید، اگر خیلی ترش بود می‌توانید یک تا دو قاشق شکر به آن اضافه کنید.

بعد از پخت، خورش را در ظرف مناسب بریزید و انارهایی را که کنار گذاشته بودید را روی خورش بریزید و همراه با پلو سرو کنید.
  1. نوعی ناردون کنار غذاهای دیگر در شمال کشور استفاده می‌شود که کته، رب انار و دانه‌ی انار مخلوط می‌باشد و همراه با غذاهای دیگر و کنار آن‌ها سرو می‌شود
  2. خورش ناردون بدون سبزی را می‌توانید با مرغ نیز تهیه کنید
  3. اگر خالواش در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف کنید و یا از خشک شده‌ی آن استفاده کنید
  4. خالواش و پونه را به تنهایی نیز می‌توانید در خورش ناردون استفاده کنید
  5. انار ترش را می‌توانید در فصل زمستان خشک کنید و برای غذاهایی مانند ناردون و یا دیگرغذاها استفاده کنید
  6. دانه‌ی انار را در فریزر می‌توانید برای فصل‌هایی که انار نیست نگهداری کنید
  7. آب انار ترش را می‌توانید در ظرف‌های شیشه‌ای تیره نگهداری کرده و برای غیر فصل آن استفاده کنید
  8. دانه ‌انار را همراه با آب آن می‌توانید در ظرف فریزر نگهداری کنید
  9. ساییدن و یا چرخ کردن سبزی برای بهتر جا افتادن خورش لازم می‌باشد تا خورش آب و دان جدا نشود و منظره‌ی زیبا و مزه بهتری داشته باشد
  10. در خورشت ناردون در صورت تمایل می‌توانید از یک تا دو حبه سیر له شده نیز استفاده کنید
  11. شکر خورش را می‌توانید حذف کنید و ترش‌تر استفاده کنید، چون بعضی از رب انارها کمی شیرین‌تر می‌باشند
  12. برنج خورش حتماً باید ایرانی یا برنج لعابدار و خرده باشد تا به جا ‌افتادن خورش و غلظت آن کمک کرده و مزه و طعم بهتری داشته باشد
  13. دانه‌ی انار ساییده شده به غلظ خورش و ترشی آن کمک می‌کند
  14. به جای رب گوجه‌فرنگی از یکی دو عدد گوجه‌فرنگی پوره شده نیز می‌توانید استفاده کنید
  15. کنار خورش بدون سبزی می‌توانید از بادنجان سرخ شده نیز به نام خورش نار بادنجان استفاد کنید

هنوز پیامی ارسال نشده؛ اولین نفری باشید که پیام می گذارد

شما برای نوشتن نظر، باید ابتدا وارد شوید .