ته چین ماهی

زمان آماده سازی
30 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
دشواری
متوسط
قابل سرو برای
7 نفر
وعده غذایی
ناهار
ارسال شده توسط
تاریخ درج
ته چین ماهی

طرز تهیه ته چین ماهی
دستوری از مجله هنر آشپزی 126

برنج را بجوشانید و کنار بگذارید. پیاز را خرد کرده و با روغن کمی تفت دهید.
سیر تازه را اضافه کنید.
ماهی را به قطعه‌های 2 سانتی‌متری خرد کرده و اضافه کنید.
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه ماهی را اضافه کنید و تفت دهید.
زنجبیل، رب گوجه‌فرنگی و فلفل رنگی را نیز اضافه کنید و ماهی را به مدت 10 دقیقه بپزید.
ماست را با زعفران، نمک و زرده‌ی تخم‌مرغ‌ها مخلوط کنید. برنج را به ماست و زعفران اضافه کنید و یک‌سوم از برنج‌ را با سبزی پلو مخلوط کنید.
ته یک قابلمه‌ی مناسب روغن حیوانی را با روغن مایع بریزید و گرم کنید.
یک قطعه نان را بردارید و به شکل ماهی برش بزنید و ته قابلمه بگذارید.
از برنج ساده در دیگ بریزید و با دست فشار دهید. ماهی‌ها را اضافه کنید تا روی برنج‌ها را بپوشاند و سبزی پلوی مخلوط را اضافه کنید و با دست فشار دهید و برنج را در فر یا روی شعله‌ی ملایم گاز دم کنید.
به مدت 5/1 تا 2 ساعت برای طلایی شدن ته دیگ نیاز می‌باشد.
بعد در ظرف مناسب برگردانید و سرو کنید

نکته :

ادویه ماهی از موارد زیر تشکیل شده است :
زردچوبه، تخم گشنیز، زیره سبز، پودر سیر و فلفل

  1. این غذا دو رنگ می‌باشد و ظاهری زیبا دارد و برای مهمانی‌ها مناسب می‌باشد
  2. طعم ماهی خیلی خوشمزه و بدون بو می‌باشد و غذایی متفاوت از غذاهای دریایی است
  3. بهتر است از ماهی‌های بدون تیغ استفاده کنید
  4. اگر ماهی شما تیغ داشت می‌توانید آن را با آب نمک، سرکه و سیر بجوشانید و تیغ بگیرید و بعد با مواد تفت دهید و ته چین را تهیه کنید
  5. اگر ماهی تیغ داشت، می‌توانید آن را با ادویه، نمک و روغن سرخ کرده استخوان‌ها را بگیرید و بعد آن را تهیه کنید. به طور کلی بسته به نوع ماهی مورد استفاده شما دارد و محدودیتی از نظر نوع ماهی در این غذا نیست
  6. به جای سیر تازه به غیر از فصل آن از سیر خشک نیز می‌توانید به میزان مورد علاقه استفاده کنید و یا از پودر سیر نیز می‌توانید استفاده کنید
  7. به جای فلفل رنگی که تندی کمی دارد می‌توانید از فلفل تند استفاده کنید که طبعاً غذای تندتری خواهید داشت
  8. برنج ته چین را باید کمی زنده‌تر بردارید تا ته چین له نشود. البته نه خیلی زنده چون برنج همراه با تخم‌مرغ کاملاً پخته نمی‌شود و پخت مناسب و به اندازه‌ی آن خیلی مهم می‌باشد
  9. مخلوط کردن روغن حیوانی و روغن مایع به دلیل خوش طعم کردن برنج و عطر آن می‌باشد و در صورت علاقه می‌توانید آن را حذف کنید
  10. مقدار روغن باید حدود یک و نیم پیمانه باشد، چون اگر کم باشد ته‌دیگ ته‌چین می‌سوزد
  11. موقع گذاشتن نان به شکل ماهی باید دقت کنید که در وسط قرار داشته باشد و تکان نخورد. به این منظور باید برنج را به آرامی اضافه کرده و دقت کنید
  12. با قیچی سر ماهی را می‌توانید یک چاک بدهید به منظور آن که سر ماهی از تنه جدا به نظر بیاید
  13. زمان دم کشیدن ته‌چین به اندازه‌ی قابلمه و قطر ته‌چین مربوط می‌باشد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد، زمان دم کشیدن طولانی‌تر می‌باشد. مگر آنکه به جای قابلمه از ماهی‌تابه برای ته چین استفاده کنید و قطر آن زیاد نباشد
  14. ته‌چین را می‌توانید روی شعله‌ی گاز و با حرارت ملایم دم کنید و روی آن دم‌کنی بگذارید
  15. برای طبخ ته‌چین در فر آن را در طبقه‌ی وسط بگذارید و روی آن کاغذ آشپزخانه بیندازید تا روی آن خشک نشود
  16. این غذا از سری غذاهای رسپی شخصی خودم می‌باشد که امیدوارم بپزید و لذت ببرید

هنوز پیامی ارسال نشده؛ اولین نفری باشید که پیام می گذارد

شما برای نوشتن نظر، باید ابتدا وارد شوید .