آش گوجه فرنگی

زمان آماده سازی
15 دقیقه
زمان پخت
15 دقیقه
دشواری
متوسط
قابل سرو برای
4 نفر
وعده غذایی
ناهار
ارسال شده توسط
تاریخ درج
4 قاشق سوپخوری
پیاز داغ
100 گرم
گوشت چرخ کرده
1 پیمانه
نخود آبگوشتی
1 کیلوگرم
گوجه فرنگی
500 گرم
سبزی آش (پاک شده)
1 جهت تزیین
گوجه فرنگی
1 جهت تزیین
فلفل سبز
1 جهت تزیین
نعناع داغ
4 حبه
سیر
1 به میزان لازم
روغن
1 به میزان لازم
فلفل
1 به میزان لازم
نمک
1 به میزان لازم
زردچوبه
1 عدد
پیاز
500 گرم
گوشت گوسفند با استخوان
1/2 پیمانه
برنج نیم دانه
1 پیمانه
بلغور گندم
آش گوجه فرنگی

طرز تهیه:

بلغور را خیس کنید و با برنج بپزید. گوشت را با پیاز درسته بپزید.
وقتی گوشت پخت، آن را از استخوان جدا کنید و بکوبید(ریش‌ریش).
در قابلمه مناسب روغن بریزید و زردچوبه را اضافه کنید. سیر را بکوبید و با نمک و زردچوبه تفت بدهید.
پیاز داغ، برنج و بلغور گندم را اضافه کنید.
آب آش را همراه با آب گوشت و گوشت اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش بیاید.
نمک و فلفل آش را اندازه کنید و سبزی خرد شده را بریزید. گوجه‌فرنگی‌ها را در غذاساز له کرده و اضافه کنید. نخود را اضافه کنید و آش را کاملاً جا بیندازید تا آب و دان جدا نباشد.
در این فاصله با گوشت چرخ کرده کوفته ریزه درست کنید و کنار بگذارید. وقتی آش جا افتاد، با نعناع داغ، فلفل سبز، کوفته ریزه و گوجه‌فرنگی به شکل دلخواه تزیین کنید

نکته :

  • نخود آبگوشتی را می بایست خیس شده یا پخته یا کنسرو باشد.
  1. این آش را می‌توانید بدون گوشت یا با کوفته ریزه زیاد درست کنید
  2. در فصل کمبود و یا کم‌رنگ بودن گوجه‌فرنگی از چند قاشق رب گوجه می‌توانید استفاده کنید
  3. فلفل این آش باید زیاد باشد(اگر منعی ندارید)
  4. برای متعادل کردن طبع سرد گوجه‌فرنگی، از بلغور گندم چون طبع گرم دارد، استفاده می‌شود. از بلغور جو که سرد است استفاده نکنید
  5. سیر را می‌توانید حذف کنید
  6. سبزی این آش می‌تواند شوید و گشنیز باشد
  7. این آش به دلیل خنک بودن طبع برای ماه رمضان که روزه طبع گرم دارد و برای افطار مناسب می‌باشد
  8. به جای نخود از لپه خیس کرده و پخته‌ای که آب آن را دور ریخته‌اید، می‌توانید استفاده کنید. دور ریختن آب لپه برای جلوگیری از نفخ آن می‌باشد
  9. اگر دوست داشته باشید می‌توانید مقداری زیره سبز پودر شده به آش اضافه کنید
  10. این آش را می‌توانید همراه با آبغوره یا سرکه مصرف کنید
  11. در شهر دامغان در سفره افطار این آش خیلی بیشتر از آش جو و یا رشته در سفره افطار می‌باشد
  12. از تمام شما عزیزان التماس دعا دارم. برای بهبود تمام بیماران و نیز مرا هم در نظر گرفته و دعا کنید. به امید ماه رمضانی پر بار و سلامتی برای همه شما خوانندگان خوب مجله. دوستتان دارم

هنوز پیامی ارسال نشده؛ اولین نفری باشید که پیام می گذارد

شما برای نوشتن نظر، باید ابتدا وارد شوید .